Viktor Blom totális győzelme Isaac Haxton felett

A PokerStars szuperpromóciójában Viktor „Isildur1” Blom és Isaac „philivey2694” csaptak össze. Blom minden pénzét elnyerte ellenfelének.

Harmadszor csapott össze a PokerStars SuperStar Showdown promóciójában Viktor Blom és Isaac Haxton, a párbaj a másik fél teljes tőkéjének elnyeréséig tartott, ami Blomnak sikerült, így a drámai csatának ő az abszolút győztese – írja a Poker.hu.

Isaac „philivey2694” Haxton és Viktor „Isildur1” Blom már nem először feszült egymásnak a PokerStars SuperStar Showdownban, a felek folyamatosan emelték a tétet, az első összecsapáson „még csak” a $50/$100-as alapon játszottak, majd ezt kétszer duplázták, míg meg nem állapodtak, hogy mindketten 500 ezer dollárt visznek az asztalokhoz, és az lesz az abszolút győztes, aki elnyeri ezt az összeget a másiktól.

Hosszú napoknak néztek tehát elébe a játékosok, a múlt szombaton kezdődő párbaj első napján azonban Blom meg tudott lépni 200 ezer dollárral. 1900 leosztást játszottak, ami alatt pontosan 198 438 dollárt nyert el Haxtontól.

Vasárnap folytatták a küzdelmet, ami végül a legizgalmasabb napnak sikeredett, ugyanis hiába vezetett Blom már összetettben 325 ezer dollárral, végül közel 100 ezer dollárig csökkenteni tudta hátrányát Haxton. Azonban ahelyett, hogy még jobban felzárkózott volna, végül 1 733 parti után ismét nagy mínusszal, pontosan 281 365 dollárral zárta a napot.

Bár nem lehetett biztosra tudni, de sokan már sejtették, hogy az összecsapásuk harmadik napja lesz egyben az utolsó, ugyanis Blom mindenét el fogja nyerni Haxtonnak. Végül így is történt, már csak 1 400 leosztás kellett ahhoz, hogy maradék 220 ezer dollárját is elnyerje.

Az utolsó partiban Haxton a megmaradt 6 ezer dollárját a nagy semmire, végső elkeseredettségében tolta be allin, Blom ász drillel könnyedén megadott, és boldogan gyűjtötte be a SuperStar Showdown abszolút bajnoki címét.