Kóger rájátszásba lőtte csapatát

A magyar válogatott jégkorongozó szerezte csapata győztes gólját az ECHL-ben. A South Carolina Stingrays ott lesz a playoffsban.

A jegkorong.blog.hu cikke szerint a Stingrays magyar idő szerint vasárnap hajnalban hatezer néző előtt fogadta a Greenville Road Warriorst az ECHL alapszakaszában. A vendéglátóknak ez volt az utolsó meccsük, a rájátszáshoz pedig nyerniük kellett.

Ennek megfelelően már igen gyorsan elhúzott 2-0-ra a South Carolina, a vendégek azonban még az első harmadban egálra mentették a meccset. Egészen a harmadik játékrészig kellett várni az újabb gólra, ezt pedig Kóger Dániel szerezte. Végül ez lett a győztes találat, mivel a Stingrays 5-2-re nyerni tudott. Az utolsó találatnál Kóger asszisztot jegyzett, csapattársa az üres kapuba talált be.

A magyar hokis 35 meccset húzott le a ligában, ezeken 32 pontot szerzett. Kóger a blognak elmondta, még nem tudja, el tud-e jönni a magyar válogatotthoz, amely Ljubljanában játszik majd a divízió I-es világbajnokságon áprilisban. A 22 éves csatárra ugyanis számítanak az AHL-ben szereplő Hershey Bearsnél, amely a South Carolina kiesése esetén vinné fel ismét az NHL előszobájába a magyar játékost.

Kóger elárulta, ez esetben megkérné a Hershey vezetőit, hogy had csatlakozzon Kevin Primeau legénységéhez.