Randy Moss a 49ers-nél

Az előző szezonban konferenciadöntőig jutó San Francisco 49ers irányítója, Alex Smith új célpontot kapott Randy Moss szeméjében.

Az Aranyásók kerete nem dúskál a jobbnál jobb elkapókban, így Jim Harbaugh mester célja érthetően a támadó szekció megerősítése és mélyítése. Így köthetett ki a 35 éves, zűrös természetű, de annál tehetségesebb elkapó San Franciscóban. Természetesen ehhez egy próbajátékon kellett részt vennie Mossnak, de a megszokott sémától eltérően a vezetőedző mérte fel az egykori bostoni kedvenc képességeit: maga Harbaugh – aki irányítóként 14 szezont húzott le az NFL-ben – dobálta Moss felé a labdákat.

A teszt után úgy tűnik, megfelelt a hétszeres Pro Bowl játékos, mivel egyéves szerződést kötött vele a 49ers. Moss természetesen megígérte, hogy nem lesz vele gond, és játékával hívja fel magára a figyelmet, nem a pályán kívüli tevékenységével.

Randy Moss 1998-ban mutatkozott be a Minnesota Vikings színeiben, de megfordult Oaklandban, majd Tom Brady kedvenc elkapójaként 2007 és 2010 között a New England Patriotsnál brillírozott, egészen a 2010-es szezon negyedik játékhetéig, amikor kitették a csapatból és visszatért Minnesotába, ahonnan egy hónap után szintén távozott és meg sem állt Tennessee-ig, ahol 8 mérkőzésen lépett pályára, majd egy év szünet következett egészen idáig. Az elkapó eddigi karrierje során 153 toucdownig és 14858 yardig jutott.

Moss szeptembertől piros-aranyban láthatjuk: