Tokaji és Johansson nélkül

Két kulcsembere nélkül lép jégre csütörtökön este, 19.15-kor a Medvescak Zagreb ellen a Sapa Fehérvár AV19. Ettől függetlenül itthon akarják tartani a pontokat.

“Jobb, mint előzőleg, de még érzem a fájdalmat” – jegyezte meg a csütörtök délelőtti, átmozgató tréninget megelőzően a fehérváriak legértékesebb játékosa, a svéd-kanadai Eric Johansson, aki az őszi szezonban szinte folyamatosan derékbántalmakkal bajlódik. Ha játékra is jelentkezett, állandó fájdalmai miatt komoly segítséget nem tudott adni csapatának. Több orvos és csontkovács is kezelte az utóbbi időben, a csatár állapota javult ugyan, de tökéletesnek nem mondható, így nem lép jégre a csütörtök esti EBEL-összecsapáson.

Nem lesz ott a jégen Tokaji Viktor (képünkön) sem, akinek a kedd esti, jesenicei fellépésen ismét kiugrott a válla, gyors egymásutánban ötödször. A műtét halaszthatatlan, kedden kerül rá sor Fehérváron, a csapat orvosi stábja végzi el a beavatkozást. Tokaji szerdán délután, a klub történetét feldolgozó könyv bemutatóján már jelezte a szakosztály vezetőinek, hogy nem érdemes halogatni az operációt.

– Minden jel arra utal, hogy a bal vállamban részlegesen elszakadt a szalag, amely túlságosan laza, így bármikor kiugorhat. Három hónapot biztosan ki kell hagynom, ha minden jól alakul, az áprilisi, szlovéniai vb-n talán már ott lehetek a nemzeti együttesben. Azonban a Volánnak az idei EBEL-szezonban már nem tudok segíteni.

A Fehérvári Ördögök keddi, bravúros, hosszabbításban elért jesenicei győzelmüknek köszönhetően az 5. helyen várják a folytatást, 33 ponttal, a tengerentúli hokisokkal megtűzdelt zágrábiak az előkelő 3. helyen tanyáznak, a horvátok 37 pontot gyűjtöttek az eddigi összecsapásokon.