Most egy negyednyi jó játék is elég volt

Veretlenül zárta az őszt a Szeged Beton 14-9-re verve az utolsó fordulóban a Kaposvárt.

Vannak meccsek, amikor nagyon nehéz motiválni a játékosokat. Olyan nagy ugyanis a két csapat közötti különbség, hogy a jobbik alakulat egyszerűen nem hiszi el, hogy ne nyerjen- Ez történt szombat este az újszegedi sportuszodában. A bajnokságban kilenc győzelemmel és egy döntetlennel az élen álló Szeged Beton a fél csapatát pihentette a szerda esti Vasas elleni BL meccsre, helyettük fiatalokat nevezett Vincze Balázs vezetőedző. Mondhatnánk azt, hogy nem jött be, de ez nem lenne igaz, hisz a hazaiak egy negyedet komolyan vettek és simán hozták a meccset. Az első félidő azonban kissé felbosszantotta a sikerekhez szokott hazai publikumot, itt-ott felhangzott a „Jó reggelt”, az „Ébresztő” bekiabálás. Nos a fiúk az 5-5-ös félidő után komolyan is gondolták a szurkolók kritikáját és elléptek 11-6-ra. Ezzel el is rendelték önmagukban a meccset, így a vendégek döntetlenre hozhatták az utolsó negyedet is.

Persze öröm az ürömben (főleg e sorok szerzőjének, hisz egykori tanítványáról írhatja), hogy Nagy Péter a vendégek kapusa, főleg az első félidőben nagyon szépen hozta magát. Persze nem szabad elhallgatni, hogy Dr. Molnár Tamás megint igazi vezér volt, hat góljával hitet adott az Övéinek.

A meccs után örömmel beszélgettem Turzai Gáborral, Akit a már megszokott kerettagok Baksa László és Török Béla mellett behívott a válogatott keretbe Dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány.

– Nagyon örülök a lehetőségnek. Vincze Balázs mondta nekem, hogy meghívott a szövetségi kapitány. Szerencsém is volt, hisz a csapat olyan jól szerepel, hogy furcsa lett volna ha csak két ember szerepel a keretben, de azt hogy én leszek a harmadik nem gondoltam, viszont tudom, hogy ez csupán az első fok az ötven lépcsőfokos emelkedőn.

 

Szeged Beton-Kaposvár 14-9 (2-3, 3-2, 6-1, 3-3)
250 néző. Vezette: Kovács, Németh
Szeged Beton: Molnár – Hegedűs, Somogyi 2, Turzai 1, Molnár 6, Juhász Zs., Kiss 1.Csere: Márkus 1, Vincze 1, Lehmann 1, Varga 1, Juhász G., Nagy. Edző: Dr. Vincze Balázs.

Kaposvár: Nagy – Bognár, Snyder 2, Bakó, Juhász-Szelei 2, Balogh Z. 1, Gyurováth 1.Csere: Maár 1, Horváth Dániel, Horváth Dávid, Prikidánovics, Papp 2, Kutasi. Edző:Bereczki Miklós.

Gólok – ötméteresből: 2/2, illetve 1/0. Gólok – emberelőnyből: 11/4, illetve 8/6. Kipontozódott: Varga (30.), illetve Kutasi (27.).