4 és fél millió forintot nyertek magyarjaink Prágában

Kovács András és Szabó Zoltán értek pénzbe Prágában, mindketten 2 millió forintnál is többet nyertek.

Négy magyar játékos jutott tovább az előselejtezőt jelentő első két napról, közülük azonban csak Kovács „and217” András és Szabó Zoltán jutottak fizetős helyekre – írja a Poker.hu.

Gál Ferenc, Szabó Zoltán, Miklós Csaba és Kovács András alkotta kvartettért szoríthattunk a World Poker Tour Prága versenyén, mind a négyen az élmezőnyben jutottak tovább a rangos torna selejtező napjairól.

Sajnos sem Gál, sem Miklós nem értek pénzbe, ahova azonban Kovács és Szabó is bejutottak. Habár ők sikeresen vették a 2. versenynapot is, nagy csoda kellett volna ahhoz, hogy a kevés zsetonjukat feltornászzák, és harmadik napon bejussanak a hatfős fináléba.

Sajnos a csoda elmaradt, Szabó az 56. helyen búcsúzott, amiért 6400 euró ütötte markát, Kovács egy kicsivel jobb helyre ért fel a ranglistán, de neki is be kellett érnie a 37. pozícióval, amely 8 400 eurót ért számára.

Kovácsot nagyon nagy tehetségnek tartják, az EPT Loutrakin elért szép eredménye utána megint a tűz közelébe jutott, de az utolsó lépés nem jött ki neki, kieső partijában A-8-al ment allin, amellyel egy királypárba futott, és nem sikerült legyőznie.

Reméljük hamarosan egy fényes győzelmet szállít, akár még Prágából, ahol nemsokára kezdődik az Európai Póker Turnén (EPT) csehországi állomása.