Tobey Maguirenek illegális szerencsejáték miatt kell felelnie

A pókembert alakító Tobey Maguire illegális pókerpartikban vett részt, amiért január végén a bíróság előtt kell felelnie.

Tobey Maguirenek 2012. január 30-án kell megjelennie a bíróság előtt, a vád, részvétel illegális pókerpartikban, a bírság várhatóan eléri a 100 ezer dollárt is – írja a Poker.hu.

Hollywood filmcsillaga, Tobey Maguire nemcsak a blockbuster Pókerember-filmekből építette hatalmas vagyonát, hanem illegális pókerpartikon is szépen kopasztotta meg jómódú üzletember ellenfeleit. Egyike volt a „kifosztottaknak” Brad Ruderman, aki a Ruderman Capital Partners vezérigazgatójaként több millió dollárt hagyott ott ezekben a játékokban.

Nos Rudermant nyáron elítélték többszöri csalás vádjával, az egykori üzletembert 25 millió dolláros bírsággal sújtották. Ez az összeg azonban természetesen nem áll rendelkezésére, ezért Ruderman a pókerpartikon bukott összegből próbált valamicskét visszaszerezni.

Ehhez ügyvédje meg is találta a kiskaput, ugyanis egy régi törvény szerint az illegális szerencsejátékokban bukott pénzt vissza lehet követelni, ha megfelelő bizonyítékkal rendelkezik a károsult. Ruderman pedig fel tudott mutatni egy 80 ezer dollárról szóló csekket, amit Maguire nevére állított ki.

Ruderman egyébként börtönbüntetését tölti Texasban, így nem lehet majd ott a „Pókember” tárgyalásán január végén, ahol Maguirenek felelnie kell majd tetteiért. Maguire egyelőre azzal védekezik, hogy nem érzi magát bűnösnek, hiszen nem tudta, hogy ezek illegális partik voltak, bevételeit legálisnak vélte.