Böczögő szárnyalt Békéscsabán

A nőknél Böczögő Dorina, a férfiaknálKállai Zoltán volt a legeredményesebb versenyző a tornászok szerenkénti Mesterfokú Bajnokságán.

A viadal második napján a nőknél talajon és gerendán léptek a szerekhez a versenyzők, Böczögő Dorina szombati két aranyérmét senki sem veszélyeztette. Csillag Tünde rontott talajon, így a haramadik helyen végzett.

A békéscsabai olimpikon a Mesterfokú legeredményesebb tornásza lett, hiszen az egyéni összetett mellett három szerenkénti aranyat is begyűjtött, így a békéscsabai önkormányzat különdíját is átvehette, ami a legjobb női tornásznak jár.

“Nagy erőt adott a szurkolók bíztatása”
“Nagyon boldog és elégedett vagyok így a Mesterfokú után. A négy szerből hármat megnyerte, pénteken az ugrásom nagyon jól sikerült, a felemáskorlátról viszont ne is beszéljünk, mert többször is rontottam. Ma jól ment minden, a gerendával és a talajjal is elégedett vagyok. Fantasztikus dolog volt, hogy végre hazai környezetben versenyezhettem, a békéscsabai szurkolók fantasztikusak voltak, nagyon sok erőt adott a drukkolásuk. Most másfél nap pihenőt kaptam, hétfő délutántól viszont már gőzerővel kezdjük a felkészülést a januári londoni tesztversenyre, ahol olimpiai kvótát lehet szerezni” – mondta Böczögő.


Altorjai Sándor
MATSZ-főtitkár szerint a férfiak kicsit többet hibáztak, mint a hölgyek. Látszott, hogy hetek óta minden hétvégén verseny van, illetve most szerdán is megmérettetésre került sor.

A szerenkénti Prolan Kupán senki sem tudott duplázni, a legeredményesebb versenyzőnek járó különdíjat a békéscsabai önkormányzat jóvoltából Kállai Zoltán vehette át, aki pénteken lólengésben aranyérmet, szombaton korláton és nyújtón ezüstöt, ugrásban pedig bronzérmet szerzett. Ugrásban Vadászfi Ákos, korláton Vágner Levente, nyújtón Vecsernyés Dávid nyert.

A válogatott tornászok jövő hétvégén nem versenyeznek, szombaton Pécsett ugyanis az Old Boys, Old Girls gálát rendezik.

Eredmények – Mesterfokú Bajnokság

Férfiak:

Ugrás:
1. Vadászfi Ákos (KSI SE)14,425
2. Makra László (KSI SE) 13,875
3. Kállai Zoltán (BHSE) 13,550
Schweigert Dávid (FTC Ybl Tervező) 13,550

Korlát:
1. Vágner Levente (FTC Ybl Tervező) 13,800
2. Kállai Zoltán (BHSE) 13,500
3. Csuka Zoltán (BHSE) 13,350
Nyújtó:
1.Vecsernyés Dávid (Bercsényi DSE Győr) 14,350
2. Kállai Zoltán (BHSE) 14,000
3. Vágner Levente (FTC Ybl Tervező) 13,800
Nők:
Gerenda:
1. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13,900 pont
2. Jelencsics Dorina (Delfin SI SE Szombathely) 13,100
3. Honti Kitty (KSI SE) 12.925
Talaj:
1. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13,625 pont
2.Honti Kitty (KSI SE) 13,150
3. Csillag Tünde (Delfin SI SE Szombathely) 12,700