Túl rossz forgatókönyv

A sorsolás furcsa szeszélye egy csoportba juttatta mind a három magyar csapatot a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

Az Eger, a Vasas és a Szeged egy csoportba került, és ha ez még nem lenne elég, ráadásnak megkapták a címvédő szerb Partizan Beogradot.

A C kvartettből – amelynek tagjai körmérkőzést játszanak egymással oda-visszavágós alapon az első kettő jut a legjobb nyolc közé.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, főtábla
A csoport:
Budva (montenegrói), Olympiakos (görög), Vouliagmeni (görög), Rijeka (horvát)
B csoport:
Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 Berlin (német), Mladost Zagreb (horvát), Vojvodina (szerb) 
C csoport:
Partizan Belgrád (szerb), Eger, Szeged, TEVA-Vasas-UNIQA
D csoport:
Pro Recco (olasz), Szpartak Volgográd (orosz), Marseille (francia), Herceg Novi (montenegrói)

 

A Sport24-nek nyilatkozó Földi László, a TEVA-Vasas-UNIQA vezetőedzője nem emlékezett rá, hogy ilyen valaha is előfordult volna.

“Mit mondhatnék? Hajrá magyarok! Szükség lesz a biztatásra, hiszen egy magyar csapat mindenképpen kipottyan, de a szerb vízilabdázást ismerve akár két honi búcsúzó is lehet, hiába változott a Partizan kerete” – kezdett neki a piros-kékek trénere, aki felhívta a figyelmet arra, hogy három horvát együttes is volt a kalapokban, akik megúszták a közös csoportot, bár igaz, hgy a Jug Dubrovnik és a Mladost Zagreb összekerült.

“Ez nem jó senkinek, persze a legkevésbé nekünk, de a pólónak sem használ. Az európai szövetség, ha akart volna, már régen elejét vehette volna annak, hogy ilyen lehetetlen helyzet kialakuljon.

A Szegeddel és az Egerrel is voltunk már közös csoportban, de hogy hárman együtt… Mondjuk, hogy ilyen volt a sorsolás szeszélye, ami minket ebbe a halálcsoportba száműzött, miközben a három horvát gárdából mindegyik továbbjuthat” – mondta Földi, aki ezzel le is zárta a sorsolásos ügyet. “Ez van, ehhez kell alkalmazkodnunk, az Eger ellen kezdünk idegenben, mostantól erre készülünk.”

Az Eurokupa kieséses rendszerű nyolcaddöntőjében a Szolnok az orosz Sturmmal, a Honvéd pedig az olasz Savonával került szembe, előbbi otthon, utóbbi idegenben kezdi a párharcot.

Eurokupa, a  nyolcaddöntő párosításai:

Medvescak Zagreb (horvát)-Dinamo Moszkva (orosz)

Szolnoki Főiskola Közgép-Sturm Csehov (orosz)

Kazany (orosz)-Kiosz (görög)

Mornar Split (horvát)-Posillipo (olasz)

Schuurman Borculo (holland)-Sabadell (spanyol)

Oradea (román)-Crvena zvezda (szerb)

Savona (olasz)-Groupama Honvéd

Panathinaikosz (görög)-Panioniosz (görög)

Az első mérkőzéseket a következő hét végén, szombaton vagy vasárnap, a visszavágókat november 9-én rendezik.