Bacskainak nehéz dolga lesz a kvótaszerzéssel

Bakuban 92 olimpiai kvóta talált gazdára az ökölvívó-vb-n, a még szabad európai helyekért 2012. április 13. és 22. között Isztambulban versengenek.

Európának az alsó öt súlycsoportban 8-8 helye van, a két felsőben 7-7. Ezekből bizonyos számú kvóta már elkelt az azeri fővárosban – kategóriánként az első tíz (49-től 81 kg-ig), illetve az első hat (91, +91 kg) váltotta meg a londoni repülőjegyet, s aki közülük európai, annak már nem kell selejteznie a török metropolisban.

Azok a magyar bokszolók, akik még nem szereztek olimpiai indulási jogot – azaz valamennyien, Varga Miklóst, Káté Gyulát és Harcsa Zoltánt leszámítva – a fennmaradó helyekért jövő áprilisban Isztambulban lépnek szorítóba.

Legjobbjaink közül a 69 kg tavalyi Európa-bajnokának, Bacskai Balázsnak nem lesz könnyű dolga, mert már csak két hely szabad Európából, mivel hatan továbbjutottak Bakuban. A félnehézsúlyú Szellő Imre szerencsésebb helyzetben van – náluk öt hely még kiadó -, az 56 kilós Kalucza Norbert kategóriájában még három európai hely szabad, miként a nehézsúlyú Darmos József esetében is.

Bakuban szereztek kvótát

Kuba: 7

Ukrajna, Oroszország: 6-6

Olaszország, Kazahsztán: 5-5

Azerbajdzsán, Anglia, India, Üzbegisztán: 4-4

Brazília, Kína, Németország, MAGYARORSZÁG (Harcsa Zoltán, Káté Gyula, Varga Miklós), Írország, Thaiföld, Egyesült Államok: 3-3

Franciaország, Japán, Dél-Korea, Mongólia, Spanyolország, Kolumbia, Irán, Litvánia, Moldova, Fülóp-szigetek, Románia, Szerbia, Svédország, Tadzsikisztán: 1-1