Brady ismét varázsolt

Míg a New England háza táján nagy az öröm az újabb győzelmet követően, Phialdelphiában Michael Vick miatt aggódnak.

Ahogyan azt már megszokhattuk, nagyüzem volt vasárnap a tengerentúli amerikai fociligában (NFL), a New England Patriots például a San Diego Chargerst fogadta. A vendégek gyorsan meg is szerezték a vezetést, ám az eddig megállíthatatlannak tűnő bostoni támadóhenger bedarálta ellenfelét.

Tom Brady azt követően, hogy legutóbb franchise-rekordnak számító 517 passzolt yardot szorgoskodott össze, ezúttal megállt 423-nál, ám ez is elég volt ahhoz, hogy összesítésben a harmadik helyre ugorjon a klub erre vonatkozó örökranglistáján. 40 kísérletéből egyébként 31 is célba talált, ebből három touch downt is ért – és egyszer sem adta el a tojáslabdát.

Így nyert a Pats:

A Philadelphia Eagles nem elég, hogy idegenben kikapott az Atlanta Falconstól, sérülés miatt a harmadik negyedben elvesztette Michael Vicket is. A börtönt is megjárt, ám rendkívüli tehetséggel megáldott irányító Andy Reid vezetőedző szerint agyrázkódást szenvedett. Mike Kafka ennek köszönhetően debütált a profiligában, kilenc próbálkozásból hétszer is jól passzolt, 72 yardot haladt előre irányításával az Eagles.

 

Az AFC keleti divíziója eddig kitesz magáért, ugyanis a New England mellett a New York Jets és a Buffalo Bills is őrzi hibátlan mérlegét: előbbi a Jacksonville Jaguars legénységével törölte fel a pályát, utóbbi egy sikeres negyedik negyedbeli adok-kapok után verte az Oakland Raiderst.

Nyert a New Orleans Saints, a Seattle-t lenullázó Pittsburgh Steelers és a remek előszezon után élesben is remeklő Detroit Lions. A kezdőirányítóját, Peyton Manninget nélkülöző Indianapolis Colts meg sem közelítette saját szintjét a Cleveland ellen, ki is kapott a csapat a Brownstól.

Eredmények – NFL, 2. játéknap

Buffalo Bills – Oakland Raiders 38-35
Carolina Panthers – Green bay Packers 23-30
Detroit Lions – Kansas City Chiefs 48-3
indianapolis Colts – Cleveland Browns 19-27
Minnesota Vikings – Tampa Bay Buccaneers 20-24
New Orleans Saints – Chicago Bears 30-13
New York Jets – Jacksonville Jaguars 32-3
Pittsburgh Steelers – Seattle Seahawks 24-0
Tennessee Titans – Baltimore Ravens 26-13
Washington Redskins – Arizona Cardinals 22-21
San Francisco 49ers – Dallas Cowboys 24-27 – hosszabbítás után
Denver Broncos – Cincinatti Bengals 24-22
Miami Dolphins – Houston Texans 13-23
New England Patriots – San Diego Chargers 35-21
Atlanta Falcons – Philadelphia Eagles 35-31

Címkék: nflamerikai foci