Báder elszánt, győzni kell a portugálok ellen

Az eddigi két vereség ellenére elszántan várja a csütörtöki, portugálok elleni Eb-selejtezőt a magyar kosárlabda-válogatott.

A Portugáliában 71-66-ra, majd pénteken Szolnokon a finnektől 75-73-ra alulmaradt együttes egyik legrutinosabb játékosa hangsúlyozta, hogy a társaságot nem törte meg a balul sikerült rajt.

“Minden sportembert megviselnek a kudarcok, ráadásul a finnek elleni egy nyerhető meccs volt, de pozitívan kell hozzáállni a folytatáshoz, ki kell javítani a hibákat” – nyilatkozta Báder Márton.

“Az elvesztett harmadik negyed mindkét mérkőzésen kritikusnak bizonyult, ennek talán pszichés okai vannak. A két ellenfél közül egyértelműen a finnek a jobbak, és ha holnap legalább hat ponttal verjük a portugálokat, akkor a végelszámolásnál a mi javunkra billenhet az egymás elleni mérleg.”

Saját teljesítményéről a 30 éves, 212 centis Báder kifejtette: nem elégedett önmagával, néha nem találja a helyét a pályán, ráadásul faultproblémái is akadtak.

“Mindez azonban másodlagos, most az a lényeg, hogy hozzuk a következő meccset. Elszántak vagyunk” – tette hozzá a center.

A pótselejtező menetrendje (a háromból két csapat jut az Eb-re)
Portugália – Magyarország 71-66
Magyarország – Finnország 73-75
Finnország – Portugália 68-56
Magyarország – Portugália (Szolnok), csütörtök 19 óra
Finnország – Magyarország (Helsinki), vasárnap 18 óra
Portugália – Finnország, augusztus 24., 21 óra 30 perc
A csoport állása:
1. Finnország 4 pont
2. Portugália 3 pont
3. Magyarország 2pont