Középmezőnyben végeztek a nők a Világkupa-döntőn

Gyenesei Leila a 11., Tóth Adrienn a 14., Kovács Sarolta pedig a 24. helyen végzett vasárnap a női öttusázók londoni Világkupa-döntőjén. Győzött a német Lena Schöneborn.

A Világkupa-döntőn a vívást és az úszást a Crystal Palace nemzeti sportközpontban – a 2009-es világbajnokságon is használt létesítményben -, a lovaglást és a lövészettel kombinált futást pedig a Greenwich Parkban bonyolították le. Utóbbi helyszínen rendezik majd jövőre az olimpia öttusaversenyének zárószámait is.

Gyenesei – a viadal honlapja alapján – közepesnél valamivel gyengébb 760 pontos vívással indította a napot, emiatt a 27. helyről kellett megkezdenie a felzárkózást. Úszásban a második legjobb időt érte el, majd egy verőhibával ment végig a lovaspályán, így a lövészettel kombinált futás előtt már nyolcadik volt, de ennél előrébb már nem sikerül kerülnie.

Tóth kilencedikként vághatott neki az utolsó számnak úgy, hogy a papírformának megfelelően jobban vívott és gyengébben úszott Gyeneseinél, miközben ugyanúgy lovagolt, ám ő is néhány helyet visszacsúszott a végére.

Kovácsnak a vívás mellett a lovaglás sem jött össze ezúttal, így ő – harmadik helyet érő úszásával együtt is – csak 18. volt a kombinált szám előtt, de ő is rontott pozícióján.

A végeredmény:

1. Lena Schöneborn (német) 5308 pont
2. Laura Asadauskaite (litván) 5284
3. Elodie Clouvel (francia) 5252
11. Gyenesei Leila 5136
14. Tóth Adrienn 5096
24. Kovács Sarolta 4808