Az online póker legbotrányosabb sztorija

Két héttel ezelőtt a Full Tilt Poker versenyei megszakadtak, a játék leállt, a rendszer működését felfüggesztették.

Mint később kiderült, az Alderney Gaming Control Commission visszavonta a terem játékengedélyét, mivel az továbbra sem tudott eleget tenni kötelezettségének, vagyis nem rendezte a kifizetéseket a kitiltott amerikai játékosok felé.

A szokatlanul radikális lépés egyúttal azt is jelentette, hogy a világ második számú online pókerterme azóta sem fogadhatott játékosokat. Az összes számlát zárolták, vagyis a játékosok sem férhetnek a bankrolljukhoz július 26-ig – az AGCC ekkorra tűzte ki a Full Tilt Poker meghallgatását.

Az FTP egyike volt annak a három teremnek, amely a tiltás ellenére kerülőutakon továbbra is fogadott amerikai játékosokat, méghozzá éveken keresztül. Emiatt az FBI még áprilisban pénzmosással vádolta meg őket, és letiltotta online elérhetőségüket. A mostani leállást pár nappal később az FTP francia termének bezárása követte.

Szóba került, hogy esetleg egy másik engedéllyel újraindulnak, ez azonban az engedélyt kiadó cégeket tenné hiteltelenné, vagyis más megoldást kell találniuk. A vezetők több befektetővel is tárgyaltak, pillanatnyilag úgy néz ki, egy európai cégcsoport mentheti meg őket.

A drámai események után a játékosok dühösen és elkeseredve kérdezgetik egymástól, vajon mikor jutnak a pénzükhöz; különösen azok, akik még a Fekete Péntek után is megbíztak a szolgáltatóban, és nem utalták ki a pénzüket.

Volt, aki egy videoklipben igyekezett kiadni magából az indulatait: