Gyenesei Leila lett az öttusa-ob aranyérmese

A címvédő győzelmével zárult pénteken a felnőtt női országos öttusa bajnokság.

Az Alba Volán Kaposvár versenyzője 2007, 2009 és 2010 után negyedszer lett egyéni aranyérmes. A nyílt bajnokság huszonhárom fős mezőnyében a tizennégy hazai induló mellett szlovák, olasz, bolgár, ír, brit és guatemalai versenyzők is rajthoz álltak.

A legjobb magyarok közül hiányzott Kovács Sarolta, aki a két hete rendezett moszkvai Kreml-kupán kisebb sérülést szenvedett. A záró, kombinált számot Gyenesei 21 másodperces előnnyel kezdte, és pozícióját a papírformának megfelelően megtartotta.

“Nem készültünk külön a bajnokságra, hiszen két hét múlva a Világkupa-döntő, rá három hétre pedig az Európa-bajnokság vár ránk” – mondta Gyenesei, aki bajnoki aranyérme mellett átvehette az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsa által a legjobb magyar versenyzőnek felajánlott díjat is.

“Edzésből értem el ezeket az eredményeket, az 1000 pont fölötti vívásomnak örültem, de el kell ismerni, a mai nem világbajnoki mezőny volt. Az úszásom jó volt, a lovaglásomat a három verőhiba ellenére az edző megdicsérte. Ez a negyedik egyéni aranyérmem, és mivel azt a célt tűztem magam elé, hogy megelőzőm a hétszeres bajnok Vörös Zsuzsát, a riói olimpiáig hátralévő öt bajnokságon még megvalósíthatom az álmomat” – értékelte az ob-t Gyenesei Leila.

Szombaton a férfiak versenyével folytatódik az ob.

Felnőtt női öttusa-ob, végeredmény:
1. Gyenesei Leila (Alba Volán Kaposvár) 5460 pont
2. Tóth Adrienn (BHSE) 5396 pont
3. Cseh Krisztina (BHSE) 5196 pont
A csapatverseny végeredménye:
1. BHSE (Tóth Adrienn, Cseh Krisztina, Filótás Edina) 15600 pont
2. Alba Öttusa (Alekszejev Tamara, Szabó Noémi, Mózes Lilla) 13488
3. Alba Volán Kaposvár (Gyenesei Leila, Slett Emese, Hada Noémi) 13156