Bacskai – ahogy kell

Bár az angol Scott Cradle - szó szerint - megizzasztotta Európa-bajnokunkat, a 69 kilós Bacskai Balázs biztos győzelemmel rajtolt az ankarai ökölvívó Európa-bajnokságon.

Nem könnyű esélyesnek lenni. Bacskai Balázs életében először készülődött címvédőként Eb-rajtra, s ahogy két órával az angol Cradle elleni meccse előtt elárulta, igencsak feszült volt. „Valamivel kevesebb meccsem volt, mint tavaly a moszkvai Eb előtt, de remélem, ez nem okoz gondot. Ha már túl vagyok a bemutatkozáson, a többi simábban fog menni…” – ígérte a Vasas világklasszisa.

Nos a bemutatkozás kezdetben kicsit döcögősre sikeredett – Cradle 5:5-re hozta az első menetet -, de aztán beindult a magyar gőzhenger. Patakzott a vér az angol orrából, aztán a harmadik menetben számoltak is rá, végül simán nyert 17:10-re honfitársunk.

„Na, milyen volt?”, kacsintott atyai büszkeséggel Bacskai Imre, a bajnok édesapja, egyben edzője, s erre csak azt mondhattuk: kiváló!

„A vége felé egy kicsit elfáradtam, de ettől eltekintve nem volt gond. Miután előnybe kerültem, már csak arra törekedtem, hogy biztosan meglegyen a meccs”, tette hozzá az ifjabbik Bacskai, aki legközelebb a francia Adriani Vastine-nal mérkőzik, már a nyolc közé jutásért.

Így hát az első nap magyar mérlege két győzelem, egy vereség, szombaton 91 kilóban Darmos József egy azeri, szupernehézsúlyban Bernáth István egy izraeli bokszolóval kezd.