Törtek-zúztak Vancouverben a vesztes döntő után

A Canucks vereséget szenvedett az NHL döntőjének utolsó mérkőzésén, a dühös szurkolók pedig az utcákra vonultak és randalírozni kezdtek.

A Bostontól elszenvedett 4-0-ás vereséget követően a több száz Canucks szimpatizáns abban tett kárt, amiben csak tudtak: autókat borogattak fel, tüzeket gyújtottak, és még a kiérkező rendőröknek is nekimentek. A felbőszült tömeg kövekkel és a kezükbe kerülő tárgyakkal dobálta meg őket. Ennek ellenére a rendőrök visszaszorították a garázdálkodókat, és könnygáz bevetésével próbálták meg a tömeget oszlatni, hatástalanul.

Ekkor kezdetét vette a fosztogatás is, a közeli boltok készlete bánta a Boston győzelmét. A férfiak ruhákat vettek magukhoz, amikkel el tudják takarni az arcukat, a nők pedig kozmetikumokat – közölte a vancouveri rendőrség. Az egyre nagyobbra duzzadó tömeg célba vette a rohamosztag járműveit is, miközben a békésen haza igyekvők a felgyújtott autók fekete füstjében csak kóvályogtak, és nem tudták elhagyni a területet.

A rend csak órákkal később állt helyre, többeket őrizetbe vettek. A nyomozóhatóságok munkáját megkönnyíti majd, hogy rengeteg televíziós felvétel, telefonnal felvett amatőr videó, és fénykép segít majd az azonosításban.

A Canucks szurkolók nem először őrjöngtek egy elveszített nagydöntő után, 1994-ben is ugyanígy fogadták a vereséget. Akkor a New York Rangers múlta felül őket a nagydöntő hetedik mérkőzésén.