Ismét magyar motorossiker

A Pannónia Ringen megrendezett Alpok-Adria Kupán Juhász Dávid felállhatott a dobogóra a stock 1000 köbcentis kategóriában.

A hétvégi versenyen 9 ország 32 versenyzője vett részt, köztük a 18 éves magyar pilóta. Juhász Dávid a csütörtöki és a pénteki edzésen beállítási problémákkal küzdött CBR Hondájával, de az időmérőre meg tudták oldani a gondokat.

A szombati első időmérőn a mi fiunk a 4. helyet szerezte meg, a másodikon pedig már nem tudott javítani, de pozícióját megtartotta, így az első sorból indulhatott.

A 14 körös verseny rajtja jól sikerült és 3. helyen fordult el a cél végén. A második helyért küzdött a 6. körben, mikor az előtte lévő Michael Filla kiállni kényszerült fékproblémák miatt, ezáltal nem kellett tovább viaskodnia  a cseh pilótával és 2. helyre állt. Mivel Filla egy kicsit feltartotta Dávidot, az élen álló Martin Choy akkora előnyt szerzett, amivel meg tudta tartani első helyét Dáviddal szemben a kockás zászlóig.

A magyar tehetség kiváló motorozással megőrizte a 2. helyet és ezzel begyűjtött 20 pontot a bajnokságban. A K2 Racing Team pilótája 2. helyen áll a sorozatban.

„ Ebben az évben a többi pilótához képest sokkal kevesebbet ültem motoron a pénz hiánya végett, de mindent beleadtam és fel tudtam venni a tempót a többiekkel. A következő versenyem június 19-én lesz, ugyanezen a pályán azzal a különbséggel, hogy Magyar Bajnokság futamát rendezik meg, ahol jelen pillanatban az élen állok. Köszönöm csapatomnak, szponzoraimnak és szurkolóimnak a segítséget, mert nélkülük nem sikerült volna elérni a dobogót” – nyilatkozta Juhász Dávid.