Jól hajrázott a Miami a nagydöntőben

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) fináléjának első mérkőzésén, a hazai pályán játszó Miami Heat 92-84-re legyőzte a Dallas Maverickset.

Úgy tűnik Miamiban adott a siker titka: a James-Bosh-Wade triónak ontani kell a pontokat, Nowitzkit pedig le kell venni a pályáról. A nagydöntő nyitómeccsén meg is volt mindkettő, a Heat tarthatatlan vezérei 65 ponttal és 28 lepattanóval zártak. Igaz, nem lehetett tudni, ki örülhet majd a meccs végén, mivel egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, egészen az utolsó negyedig, amikor a Heat gépezete igazán beindult, és fél perccel a zárás előtt már 12 pont volt a hazaiak előnye.

A Mavs ekkor már nem tudta tartani a lépést, és az utolsó másodpercekben Jason Kidd triplája csak a szépítésre volt elég.

A vendégek legeredményesebb játékosa Dirk Nowitzki volt, de a Miami csak 27 pontot engedett neki. Ha a Dallas tartani akarja az iramot, a következő mérkőzéseken nem engedheti meg magának, hogy Nowitzki 18 kétpontosából, csak 7 legyen sikeres, és hogy Jason Kidd csak 3 triplát érjen el a 7 kísérletéből.

És a Miami? Úgy tűnik, ők tudják az Mavericks ellenszerét. A finálé második mérkőzését csütörtökön, Miamiban rendezik.

NBA döntő, 1. mérkőzés

Miami Heat – Dallas Mavericks 92-84
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Miami javára.