NHL: lendületben a Boston

A Boston Bruins a Pittsburgh Penguins legyőzését követően tönkreverte az Ottawa Senatorst.

A Boston Bruins a tengerentúli profi jégkorong-bajnokság (NHL) hétfői játéknapján nagy hajrában, három és fél perccel a vége előtt 0-2-ről fordítva verte a Pittsburgh Penguins csapatát, majd kedden valósággal a jégbe döngölte, 6-0-ra győzte le a Ottawa Senatorst.

Patrice Bergeron pályafutása első mesterhármasát ünnepelte, méghozzá kétszer. Történt ugyanis, hogy a második harmad vége felé megszerezte harmadik gólját, csakhogy azt később Brad Marchandnak adták. Marchand is megsajnálhatta Bergeront, ugyanis a záró felvonás elején gólpasszt adott a NHL-karrierje első mesterhármast ténylegesen elérő centernek.

“Elpackáztuk a lehetőségeinket, a kapuvasat találtuk el, míg hátul több hibát is vétettünk, amelyet általában kihasznál egy olyan csapat, mint a Boston. Ez történt ma” – magyarázta a zsinórban hatodik vereségét elszenvedő Ottawa Senators szakvezetője, Cory Clouston.

Bergeron mellett Tim Thomas volt a Boston hőse, aki 31 védéssel szezonbeli hatodik, karrierje 23. kapott gól nélküli meccsét jegyezte. Az amerikai kapus a hat shutouttal, illetve az 1,77-es kapott gólátlaggal és a 94,6-os védési hatékonysággal jelenleg vezeti a vonatkozó rangsorokat.

NHL, alapszakasz, 91. játéknap:
Boston Bruins-Ottawa Senators 6-0
Buffalo Sabres-Philadelphia Flyers 2-5
Dallas Stars-Edmonton Oilers 3-2
New York Islanders-Vancouver Canucks 3-4, szétlövéssel
New York Rangers-Montreal Canadiens 1-2
Carolina Hurricanes-Calgary Flames 6-5, szétlövéssel
Columbus Blue Jackets-Phoenix Coyotes 3-4
Florida Panthers-Washington Capitals 4-3, h.u.
Nashville Predators-Minnesota Wild 5-1
San Jose Sharks-Toronto Maple Leafs 2-4

Címkék: nhlboston bruins