NHL: megbotlott a Pittsburgh

A Philadelphia Flyers 3-2-es sikerével megszakadt a Pittsburgh Penguins 12 meccses győzelmi sorozata.

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság keddi játéknapján, 12 zsinórban megnyert találkozó után a Pittsburgh Penguins 3-2-es vereséget szenvedett a Philadelphia Flyers vendégeként.

„Nagyszerű meccs volt a pennsylvaniai csata, amelyen megérdemelten nyertünk, mivel elég jól játszottunk” – nyilatkozta a győztes gól szerzője, Scott Hartnell, aki egy gólpasszt is kiosztott.

Az ellenfélnél a pont- és góllövőlistát is vezető Sidney Crosby egy assziszttal zárta a meccset, a Pittsburgh találatait Jevgenyij Malkin szerezte, mindkettőt emberelőnyben. A 3-2-es végeredményt a harmadik harmad felénél Hartnell szintén emberelőnyös szituációban szerezte. Neki köszönhetően Flyers utóbbi hat meccsén kivétel nélkül szerzett pontot, ötször győzött.

A Toronto Maple Leafs 4-1-re nyerte meg a kanadai rangadót Edmontonban. Phil Kessel góllal és gólpasszal, Jean-Sebastien Giguere 23 védéssel járult hozzá a sikerhez. Maple Leafs sorozatban másodszor nyert, előző meccsén szintén kanadai csapatot, a Montreal Canadiens páholta el.

NHL, alapszakasz, 66. játéknap:
Edmonton Oilers-Toronto Maple Leafs 1-4
Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 3-2