Keresztbe tett nekünk a svédek bravúros győzelme

Lehetséges, hogy az újabb két győzelem sem lesz elegendő az Eb-elődöntőbe jutáshoz női kézilabdázóinknak.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese – leszámítva a norvégoktól elszenvedett, történelmi, 21 gólos pénteki vereséget – eddig remekül helytállt, és vasárnap kora este még úgy tűnt, hogy felülmúlva a várakozásokat, akár a négy közé juthat. Csakhogy a svédek – ahogyan arról beszámoltunk – parádés védekezéssel legyőzték a házigazda Norvégiát Lillehammerben, így továbbra is százszázalékosak.

A magyaroknak az elődöntőhöz kedden a hollandokat, szerdán pedig éppen a svédeket kellene verniük, és lehet, hogy még ez is kevés lesz a négybe kerüléshez. A svédeknek ugyanis pontot kellene veszíteniük kedden a franciák ellen, vagy a norvégok újabb botlásában lehet reménykedni.

Kedvezőtlen ugyanis, hogy amennyiben a magyar-norvég-svéd hármas azonos ponttal zár, akkor a magyarok 34-13-as vereségét is figyelembe veszik, és ezzel gyakorlatilag lehetetlen jól kijönni a holtversenyből.

Amennyiben nem borul már a papírforma, akkor az 5. hely megszerzése a realitás, ám ehhez is le kell győzni a hollandokat. Erre egyébként minden esély megvan.

Mivel a másik középdöntős hatosban csak a társrendező dánok százszázalékosak, így képtelenség megjósolni, ki lehet onnan ellenfél.

A II. csoport állása (Lillehamer):

1. Svédország 6 pont, 2. Norvégia 4 (86-59), 3. Magyarország 4 (60-77), 4. Hollandia 2 (64-61), 5. Franciaország 2 (63-75), 6. Ukrajna 0

A mieink kedden 16 óra 15 perctől játszanak a hollandok, szerdán 18 óra 15 perctől a svédek ellen.