NHL: nagy bajban az Islanders

Az új edzővel sem tudott nyerni a New York Islanders, amely zsinórban 11 vereséget számol az NHL-ben.

A minap kinevezett új tréner, Jack Capuano vereséggel debütált: irányításával a Tampa Bay Lightning ellen hazai pályán kapott ki az Islanders , amely zsinórban már 11 vereséget számol.

Utoljára az 1998/1999-es szezon végén volt ilyen mély gödörben a csapat, akkor az utolsó 11 mérkőzését bukta el a korábbi edző, általános igazgató Mike Milbury vezetésével.

A Tampa Bay Lightningban Martin St. Louis egy góllal és két assziszttal rukkolt elő, míg Steven Stamkos egy góllal és egy assziszttal lökött egy nagyot az Islandersen, amely legközelebb azzal a Florida Panthersszel játszik majd, amely jó formában van, legutóbb hátrányból felállva 2-1-re legyőzte Atlanta Thrasherst, ezzel utolsó négy meccsen a harmadik sikerét aratta.

Az Ottawa Senators szurkolói a pénteken öngyilkosságot elkövetett Daron Richardsont, a segédedző, Luke Richardson 14 éves lányát gyászolták, majd a kedvenc csapata szereplése miatt szomorkodtak, miután a Sens’ 7-1-re kikapott a Carolina Hurricanestól, amelyben Eric Staal háromszor is eredményes volt – ezzel átlépte a 200 gólos mérföldkövet -, továbbá két gólpasszt is kiosztott, Chad LaRose pedig gólból és gólpasszból is kettőt-kettőt jegyzett.

Az Ottawa mellett egy másik kanadai gárda, az Edmonton Oilers is megalázó vereségbe szaladt bele: saját közönsége előtt kapott egy ötöst a címvédő Chicago Blackhawkstól.

NHL, alapszakasz, 40. játéknap:
Carolina Hurricanes-Ottawa Senators 7-1
Pittsburgh Penguins-Vancouver Canucks 3-1
Washington Capitals-Buffalo Sabres 4-2
Atlanta Thrashers-Florida Panthers 1–2
New York Rangers-Boston Bruins 2-3
New York Islanders-Tampa Bay Lightning 2-4
Detroit Red Wings-St. Louis Blues 7-3
Minnesota Wild-Anaheim Ducks 2-1, h.u.
Colorado Avalanche-San Jose Sharks 4-3, h.u.
Calgary Flames-Phoenix Coyotes 1-3
Edmonton Oilers-Chicago Blackhawks 0-5
Los Angeles Kings-Columbus Blue Jackets 3-5