A Bundesligából igazolt a Debrecen

Kevin Langford személyében megvan a második légiósa a debreceni Factum Sport kosárlabdacsapatának.

A BB1.hu cikke szerint a tervek szerint csütörtökön délben érkezik meg a cívisvárosba a 207 centiméteres, 111 kilogrammos kosaras, aki erőcsatár és centerposzton is bevethető.

Kevin Langford (a képen pirosban védekezik) a Texas Christian egyetem Horned Frogs nevű csapatában játszott iskolás évei alatt, a létesítmény eddigi legnevesebb játékosa a jelenleg a Chicago Bullsban pattogtató Kurt Thomas, aki a TCU színeiben elhódította a felsőoktatási bajnokság legjobb pontdobója és lepattanozója címet is egyazon évben.

Na de visszatérve a debreceniek új szerzeményére: az amerikai sportoló az előző szezont a német Bundesligában töltötte, a Paderborn Baskets együttesében játszott az utolsó három összecsapást leszámítva, ekkor ugyanis térdműtéte után lábadozott (április elején sérült meg). Bő 30 perc alatt 10,8 pontot és 5,4 lepattanót átlagolt, ám több meccsén is szerzett dupla-duplát az eurobasket.com adatlapja szerint.

Langford a Factum Sport második légiósa, Chris Singletary várhatón a szerda esti órákban érkezik meg Ráthonyi Tamás csapatához.