Koivura épít a Wild

A minnesotai hokicsapat hét évvel meghosszabbította a finn játékos szerződését, aki az előző alapszakaszban 71 ponttal zárt.

A 27 éves Mikko Koivut a 2001-es játékosbörze hatodik helyén hozta el a 2000-ben alapuló franchise. Miután a kiválasztása után még pár évet hazájában, Finnországban pallérozódott, a 2004-05-ös lockout alatt a Minnesota Wild fiókcsapatában, az AHL-ben szereplő Houston Aerosban töltötte, mielőtt debütált volna a csapatban.

Az előző alapszakaszban 22 gólt és 49 asszisztot jegyzett, ez volt eddigi karrierje legponterősebb szezonja, azonban így sem sikerült rájátszásba segítenie övéit. A klub hét évvel meghosszabbította a vancouveri téli olimpián a finn együttessel bronzéremig menetelő center szerződését – a 2011-12-es szezontól lép életbe -, a játékos ez idő alatt összesen 47 millió dollárt keres majd – a kontraktus rekord a csapat történetében.

„Ez egy mérföldkő a franchise történelmében. Ő a legjobb játékosunk. Ő a kapitányunk és ráadásul még csak 27 éves, a legszebb hokis évek állnak előtte” – nyilatkozta a klub honlapjának Chuck Fletcher általános igazgató. Koivut októberben választották a csapat csékájának.