Bekezdett a Fehérvár új edzője

A Sapa Fehérvár AV19 új trénere, Ulf Weinstock hétfőn, a reggeli órákban érkezett Székesfehérvárra, és már két edzést levezényelt.

A svéd szakember a Fejér Megyei Hírlap online kiadásának elárulta, hogy a székesfehérvári klub játékosai jó erőben vannak, azonban a kondíción még javítani kell. Weinstock elégedett a hokisok teljesítményével és örül annak, hogy sok fiatal készül a felnőttekkel, mert így mindenkit meg tud ismerni.

Ulf Weinstock nagy terveket szövöget a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzőjeként.

„Sokan azt mondják nekem, hogy a jelenlegi keret nem olyan erős, mint az előző szezonban szerepelt. Szeretnénk erre rácáfolni, egyetlen célunk lehet: mégpedig az, hogy ismét bejutunk a rájátszásba. A playoffnak pedig van egy olyan varázsa, hogy bármi megtörténhet. Jó csapatunk van, amely hazai pályán kifejezetten erős, nem szívesen járnak Fehérvárra az ellenfelek. Mindenképpen támadóbb szellemű hokit szeretnék játszatni a fiúkkal, kicsit átalakul majd a kontrajátékunk is. Szeretném, ha a játékosok pontosan tudnák, mikor kell gyorsítani, vagy lassítani a tempón. Várom az edzőmérkőzéseket, jó lesz látni, hogy a srácok miként viselkednek a jégen meccs közben, mert az edzés és a mérkőzés két különböző fogalom. Nagyon bízom benne, hogy a jégkorongozók fogékonyak lesznek a taktikai újításokra” – idézi az fmh.hu Weinstockot.

A hétfői tréningeken már ott volt a frissen szerződtetett szlovén válogatott bekk, Ales Kranjc is. Szintén tegnap mutatkozott be a csapatnak Orbán Attila is: a junior korú, de már a felnőtt válogatottban is bemutatkozó, jó fizikumú védő egy kisebb huzavona után került Dunaújvárosból a megyei riválishoz.