Kiélezett meccsen vesztett a férfi kosárválogatott

Izgalmas meccsen fantasztikusan küzdött a magyar válogatott, de végül Nagy-Britannia örülhetett.

A többek között az NBA-ben szereplő Chicago Bulls játékosával, Denggel felálló Nagy-Britannia esélyesebbnek számított a magyar válogatottnál az Európa-bajnoki selejtezők első fordulójában.

Így volt ez a nők esetében, Montenegróval szemben is, nekik végül nem sikerült a bravúr, holott 15 ponttal is vezettek már. A férfiak szolnoki találkozóján más volt a helyzet. A felek ugyan szorosan követték egymást, nem nagyon volt több a különbség az első negyedben 5 ponttal.

A félidőben viszont igen, ugyanis a britek 12 pontos előnnyel vonulhattak pihenőre. Ami a harmadik negyedben történt, még jobban feltüzelte az addig is szenzációsan szurkoló szolnoki drukkereket. A magyar csapat Hanga Ádám (képünkön) vezetésével (aki 12 pontot szerzett ebben az etapban) utolérte Sullivanéket, sőt: a negyedi negyed előtt 2 ponttal mi álltunk jobban.

Az utolsó játékrészben azonban nem volt szerencséje a magyar válogatottnak, emellett el is fáradtak Horváth Ákosék. Minden labda kiszédült, miközben az ellenfél kihasználta a koncentrációban rejlő hiányosságunkat.

A végén itt is nőtt a különbség, ahogyan a hölgyek első meccsén, de aki csak az eredményre néz rá, nem tudja, mit küzdött, mit harcolt a válogatott. A 23 éves átlagéletkorú magyar csapat minden dicséretet megérdemel.

Eredmény:

Magyarország – Nagy-Britannia 82-91 (29-27, 13-27, 27-13, 13-24)

Legjobb dobók: Hanga 20, Vojvoda 18, Lóránt 15, Horváth 12, illetve Deng 32, Reinking 16, Mensah-Bonsu 14, Clark 14

A csoport másik mérkőzésén:

Ukrajna-Macedónia 58-71

A magyarok további programja:

augusztus 5.: Macedónia-Magyarország, Szkopje 20:45 óra

augusztus 8.: Magyarország – Bosznia-Hercegovina, Szolnok 19 óra

augusztus 11.: Ukrajna-Magyarország, Lviv 18 óra

augusztus 17.: Nagy-Britannia – Magyarország, Birmingham 20:30 óra

augusztus 20.: Magyarország-Macedónia, Szolnok 19 óra

augusztus 23.: Bosznia-Hercegovina – Magyarország

augusztus 26.: Magyarország-Ukrajna, Szombathely 19 óra