Új eljárás indulhat a Postás SE ügyében

A Fővárosi Ítélőtábla kedden megsemmisítette az elsőfokú bíróság ítéletét a Postás SE kontra Magyar Posta-Magyar Telekom-Antenna Hungária ügyben.

Rostás Gábor, a 110 éves egyesület elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Fővárosi Ítélőtábla új eljárásra utasította az elsőfokú hatóságot.

“Ebből számomra az derül ki, hogy a cégek által 2007 februárjában postázott felszólító levélben megfogalmazott zavaros haszonkölcsönre hivatkozó kiutasítás messze nem volt jogilag megalapozott.” – fogalmazott Rostás, hozzátéve, hogy reményei szerint “a Magyar Posta Zrt., amely az ügy zászlóshajója volt és el akarta kótyavetyélni sok ezer szabadidősportban és versenysportban résztvevő ember sportterepét”, talán egy új vezetéssel hajlandó lesz a tárgyalásos megegyezésre.

“Remélhetőleg az ügy most már valóban peren kívül fog megoldódni” – mondta az elnök.

Az 1950-es évektől a Postás otthonának számító Róna utcai központ körül kialakult, évek óta húzódó szövevényes ügyben a bíróság néhány hónapja – első fokon – azt mondta ki, hogy a Postás SE-nek nincs köze az ingatlanhoz, és el kell hagynia azt. Rostás ugyanakkor mindvégig úgy vélte: az ingatlan tulajdonjoga vitatható, ezért tovább harcolt, és peren kívül is próbált megegyezni a tulajdonosi körrel. A klub célja, hogy kezelői, illetve üzemeltetői jogot szerezzen.

Címkék: postás se