Gyémánt Liga: háromszor csap össze Bolt és Gay

A Diamond League minden állomásán ott lesz legalább egy a három valaha volt leggyorsabb sprinter közül.

A május 14-én induló atlétikai Diamond League, vagyis Gyémánt Liga versenysorozat minden állomásán ott lesz legalább egy a világ három valaha volt leggyorsabb sprintere közül.

Amint azt az új atlétikai sorozat szervezői bejelentették: vagy Usain Bolt, vagy Tyson Gay, vagy pedig a szintén jamaicai, korábbi világcsúcstartó Asafa Powell biztosan rajthoz áll minden versenyen.
Bár a fellépők többet még nem árultak el, a legnagyobb érdeklődésre számító párharcokra New Yorkban, Londonban és Brüsszelben kerülhet majd sor.

Patrick Magyar, a sorozat vezető testületének alelnöke hétfőn csak egy csúcsütközetet, Bolt és Powell július 16-i párizsi futását nevezte biztosnak.

A közös futások azért is biztosak, mert a három sprinter mindegyike hét versenyen fut majd a 14-ből, így tulajdonképpen biztosra vehető, hogy valamelyik versenyen mindhárman rajthoz állnak.
A Gyémánt Liga első versenyére május 14-én Dohában, az utolsóra pedig augusztus 27-én Brüsszelben kerül sor. A sorozatban összesen 32 versenyszám lesz, és minden versenyen 416 ezer dollár pénzdíjat osztanak majd szét. A pénzdíjakon felül minden kategóriában pontversenyt is kiírnak, ennek végső győztesei egy-egy 80 ezer dollár értékű, négykarátos gyémánttal is gazdagodnak.