Forró Betonon Hasalok

Szeretném óva inteni minden kedves olvasómat attól, hogy elhamarkodott véleményt alkosson Kovács Ákos énekesről és nyilatkozatairól, politikai szerepvállalásáról.

Például ne gondolja, hogy az ilyen mondatai, mint amiket a faktor.hu-nak adott interjúban szerepelnek, például, hogy

Európa a megszűnés szélén tántorog, amióta az identitásának alapját képező világnézetet megtagadta.

vagy

Ne tévedjünk, Európában gyakorlatilag minden párt liberális, a magukat jobboldalinak nevezők is. Arra gondoltam, most kéne Merkel kancellárnak lőni egy szelfit, esetleg az áldozatok hozzátartozóival vagy a koncertteremben halomra lőtt fiatalok mellett.

gyakorlatilag a teljes mértékű külpolitikai tájékozatlanság, az arroganciából táplálkozó ízléstelenség, esetleg az időskori elbutulás tünetei lennének. Adjon időt magának, hogy feltárulhasson a nagy zeneszerző/énekes kijelentéseinek rejtett értelme! Higgye el, megéri!

E sorok írója éveken keresztül ténfergett a homályban, azt gondolva, hogy Ákos egy sötét idióta, személyi kultusza és dalszövegeinek széles társadalmi rétegekben történő idézése pedig nem más, mint a funkcionális analfabétizmus térhódításának látlelete, mígnem egy szép, tavaszi napon a 2011-es líbiai forradalomban, amikor is a mesterlövészek miatt a betonon kényszerült fedezéket keresni az adzsdabéjai frontvonalon, feltárult előtte az ige jelentése.

Megértettem, hogyan is érti a költő, hogy “forró betonon hasalok”, annak teljes mélységében.

Bár több releváció nem ért a nagy művész életművével kapcsolatban, azóta biztos vagyok benne, hogy dalai rólam szólnak. És az öltönyei is.

A megértésükhöz csak én vagyok hülye.