Gerlóczy: Maksa Híradó

Megkérdeztek egy nénit, éppen azt a nénit, akinek a kertjében érett a cseresznye, de néni azt mondta, hogy ő észre sem vette. Persze, hogy nem vette észre, szarik rá.

A választások óta nem nézek híradót, nem igazán, illetve egyáltalán nem érdekel, hogy mi történik ebben az országban, de tegnap zöldségaprítás közben véletlenül a TV2-n ragadtam, amelynek hírösszefoglalóját egészen lenyűgözőnek találtam. Nem tudom, mivel tölti az idejét mostanában Maksa Zoltán, de nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a TV2 híradóját szerkeszti. Kihúztak egy lovat valami tócsából. Egy bácsit összecsipkedtek a méhek. Majdnem belehalt, feldagadt a feje, de a szakértő azt mondta, hogy nem kell félni a méhektől. Akkor mi az istentől kell félni? Valahol vidéken már érik a cseresznye. Megkérdeztek egy nénit, éppen azt a nénit, akinek a kertjében érett a cseresznye, de néni azt mondta, hogy ő észre sem vette. Persze, hogy nem vette észre, szarik rá. Kit érdekel, hogy két héttel korábban érik a cseresznye? Egy kislány szabadidejében madarakat etet, aranyos a kislány és aranyos az apukája is, aki valami madárvédő, szereti a madarakat és a kislányát. Emlékszem egy hírre tavalyról, amikor egy bácsi eltűnt rőzseszedés közben, az egész falu őt kereste, felkutatták az erdőt. Aztán meglett. Este hazament. Ez volt a hír.

Ezek után ki csodálkozik azon, hogy nincs manapság ebben az országban egyetlen használható humorista sem?

Ui.: majdnem elfelejtettem, volt még egy hír, egy pasas találkozott valami régi koleszos szobatársával egy díszes teremben, és megkérte valamire, de már nem emlékszem, hogy ki volt és mire kérte.