A gazdasági válság még több stresszt okoz

A gazdasági válság komoly stresszhelyzetet teremt mind a munkavállalók, mind a cégvezetés körében. A tartós munkahelyi stressz ronthatja a dolgozó teljesítményét, és így a cég hatékonyságát is. A stressz szerepével legutóbb a válságkezelő G20 találkozón is foglalkoztak a világ nagyhatalmainak vezetői.

Elbocsátások, napokra leálló üzemek, fizetéscsökkentések. Manapság ezek mindennapos szavak a hírekben, hiszen a gazdasági válság miatt a legtöbb vállalat megszorító intézkedésekre kényszerült vagy kényszerül. A jelenlegi munkapiaci helyzet minden munkavállalóra komoly terhet rak, hiszen az emberek folyamatosan attól félnek, hogy ők lesznek az elbocsátás során a következők. Mindeközben a válságot kezelni próbáló gazdasági szakemberek külön foglalkoznak a fellépő munkahelyi feszültséggel, hiszen a vállalatok teljesítménye a munkatársak feszültsége nyomán tovább romolhatna.

Legutóbb a világ gazdasági nagyhatalmait tömörítő G20 csúcstalálkozón foglalkoztak a munkahelyi stressz témakörével, hiszen ennek oldása, illetve pozitív irányba való fordítása lehet az egyik kulcsa a vállalatok teljesítménynövelésének.

Címkék: Bemondó cikk