Ön milyen fesztiválra megy el nyáron?

Ma már szinte minden településnek van fesztiválja. A nyári hónapokban közel kétszáz rendezvényt tartanak országszerte. A zenei rendezvényeken kívül van már a tócsninak, a pulykának, az epernek és az anyósnak címzett fesztivál is.

A hatvanas-hetvenes években, amikor a világon tombolt a fesztiválőrület, Magyarországon még csak nagyon kevés fiataloknak szóló rendezvényt engedélyezett az aczéli kultúrpolitika. A hazai fesztivál-reneszánsz a kilencvenes években jött el, amikor először rendezték meg a Sziget fesztivált Óbudán és a VOLT fesztivált Sopronban.

Hamarosan az utódok – a mezőtúri, a Hegyalja Fesztivál, a Fesztergom és sok más “kicsi Sziget” is beindult. A rendezvények viszont mára már annyira elszaporodtak, hogy telítődött a piac, ráadásul a hazai fesztiválokra járó zenekarok is állandó szereplők lettek ezeken.

Ebben a sokszínű kínálatban igen nehéz eligazodni. A FigyelőNet arra tett kísérletet, hogy a legérdekesebb, legfontosabb, legviccesebb magyarországi és európai fesztiválokat összegyűjtse. Fesztivál 2007 alrovatunkban egy térképen szerepelnek a fesztiváloknak otthont adó települések, amelyeknél az adott fesztivál nevére kattintva elolvashatják a rendezvények kezdetének és befejeződésének dátumát, a helyszínét, és a rövid ismertetését.

Ha megnézte a fesztiválokról szóló összeállításunkat, lejjebb görgetve megírhatja, mely fesztivál(ok)on vesz részt idén és miért éppen ez(ek)en. Ha már van saját idei élménye, beszámolója, fotója, videója, és meg szeretné osztani azt az FN.hu olvasóival, küldje el nekünk a következő e-mailcímre: fesztival@sanomabp.hu

Címkék: Bemondó cikk