Értékelje Ön is a kormány egyéves teljesítményét!

Elsősorban a társadalom számára váratlan megszorítások rontották a második Gyurcsány-kormány népszerűségi mutatóit a megalakulása óta eltelt egy évben elemzők szerint. Laptársunk, a Figyelő általában közepesnek ítélte a kulcstárcák irányítóinak munkáját. Most Ön is osztályozhat.

Elsősorban a megszorítások, nem pedig az őszödi beszéd gerjesztette társadalmi és politikai indulatok miatt zuhan a kormány népszerűsége – vélik a kabinet egyéves születésnapján az FN-nek nyilatkozó elemzők.

“A reformok rendszerének és a távlati célok megismertetésének hiányosságára utal, hogy míg a reformokat az emberek általánosságban helyeslik, a konkrét lépéseket elutasítják. Ennek is köszönhető, hogy a Fidesz annak ellenére is toronymagasan vezethet a népszerűségi mutatókban, hogy a választók többsége az ellenzék vezetőjét sem tartja kormányzásra alkalmasabb politikusnak” – nyilatkozta lapunknak Krekó Péter, a Political Capital Institute vezető elemzője.

A lapunk által megkérdezett szakértők az őszi és a tavaszi zavargások ellenére úgy vélik, a társadalomban nincs forradalmi hangulat, és a kormány minden bizonnyal kitölti 2010-ig szóló mandátumát.

A Figyelőben megjelent kormányértékelés szerint Gráf József agrárminiszter érdemelte a legjobb, 4-es érdemjegyet, a többi minősített tárcavezető közepest kapott. Most Ön is értékelheti a kabinet elmúlt éves teljesítményét!

Címkék: Bemondó cikk