F1: ön szerint ki a legesélyesebb jövőre?

Hét világbajnoki cím után idén befejezte pályafutását Michael Schumacher. Távozásával űrt hagyott maga után a száguldó cirkuszban, és jövőre hatalmas harc várható a vb-címért, mivel az idei győztes egy új csapatban folytatja.

Fernando Alonso már az idei szezon elején bejelentette, hogy 2007-től a McLaren istállót erősíti. A 2005-ös világbajnoki címét idén sikeresen megvédő spanyol pilóta egy olyan csapatnál folytatja, amely nemcsak idén, hanem az elmúlt években meglehetősen rapszodikusan teljesített.

Kimi Räikkönen és Juan-Pablo Montoya, majd a szezon közben őt váltó Pedro de la Rosa nem igazán tudott beleszólni a két nagy csapat, a Renault és a Ferrari versengésébe. Jó pár dobogós helyezése volt a három pilótának, de futamot egyikük sem tudott idén nyerni.

Massának és a már említett Räikkönennek is jók az esélyei az idei erőviszonyokat tekintve a világbajnoki cím megszerzésére. A brazil pilóta idén Törökországban, és a hazai interlagosi futamon bizonyította, hogy számolni kell vele. A finnt pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb tehetségének tartják, ám a McLarennél a technika jó pár alkalommal keresztülhúzta a számításait, és emiatt a futamgyőzelmek mellett vb-címet nem sikerült nyernie.

Giancarlo Fisichella és Henni Kovalainen világbajnoki autóban vág neki a 2007-es idénynek, de óriási meglepetés lenne, ha a fiatal finn vagy a hullámzó teljesítményű olasz beleszólhatna az év végi elszámolásnál az első hely sorsába. Ugyanez érvényes Jenson Buttonra, aki idén megszerezte első futamgyőzelmét.

Címkék: Bemondó cikk