Ön szerint le kellene mondania Bozsiknak?

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 2-1-es vereséget szenvedett Máltán. A szigetországi együttes 24 esztendeje, 1982. június 5-én, Izland ellen nyert utoljára Eb-selejtezőt.

A Norvégia és a Törökország elleni vereségeket még meglehetett valahogy magyarázni, a Málta elleni kínos kudarcra viszont már aligha lehet mentség – még az sem, hogy Vanczák Vilmos kiállítása miatt a 39. perctől emberhátrányban futballoztunk.

A Bozsik-csapat szerdán egy olyan ellenfél ellen maradt alul szégyenszemre, amelyik a 144. helyet foglalja el a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) aktuális ranglistáján, továbbá 24 éve egyetlen Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést sem tudott nyerni, és az elmúlt 31 évben mindössze három győzelmet aratott tétmeccsen. A magyar válogatottnak ugyan voltak helyzetei, ezzel együtt Málta teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Tegyük hozzá: a máltaiak semmi extrával nem rukkoltak elő, csak szervezetten bekkeltek és a megszerzett labdákat azonnal, gondolkodás nélkül rúgták előre, futásra kényszerítve a magyar védőket. A futóversenyből kivétel nélkül ugyanaz a játékos, a 164 centiméterre nőtt Michael Mifsud került ki győztesen. A Lilleström labdarúgója tarthatatlan volt az első játékrészben, de a szünet után is jó pár alkalommal valósággal bolondot csinált a magyar “kollégáiból”, és nagyrészt neki köszönhető, hogy a kiscsapat teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Címkék: Bemondó cikk