Ön szerint ki nyeri a világbajnokságot?

A hétvégi Kínai Nagydíjon Michael Schumacher behozta lemaradását, és több futamgyőzelmének köszönhetően ő vezeti az összetett pontversenyt. A címvédő Fernando Alonso egyre idegesebbnek tűnik, legutóbb a szerelőire és csapattársára támadt.

A kínai futamon sokáig minden Alonso elképzelései szerint alakult: simán szerezte meg a pole pozíciót, a csapattársa Giancarlo Fisichella volt a második leggyorsabb, német riválisa pedig mindössze a hatodik helyről rajtolhatott.

A verseny első felében sikerült is elszakadnia a mezőnytől a címvédőnek, akinek kétségkívül kedvezett a nedves aszfalt, hiszen ilyen körülmények között idén jobban teljesítenek a Michelin abroncsok. Egy szerelői hiba, és elhibázott kerékcsere azonban a spanyol győzelmébe került. A száradó pályán Schumacher simán behozta riválisa több mint 20 perces előnyét, sőt Fisichella is megelőzte. A második boxkiállásnál már nem történt baki, és elképesztő sebességgel eredt Giancarlo és Michael nyomába, de a végen ez csak a második helyhez volt elegendő.

A német pilóta győzelmével ledolgozta hátrányát – mindketten 116-116 pontosak – és mivel több futamgyőzelme van egyelőre ő vezeti a pontversenyt a hátralévő két futam (október 8. Japán nagydíj és október 22. Brazil Nagydíj) előtt.

Címkék: Bemondó cikk