Ön szerint le kéne mondania Gyurcsány Ferencnek?

Gyurcsány Ferenc egy májusi szocialista frakcióülésen indulatos és sokszor trágár beszédben elismerte, hogy négy évig nem csinált semmit a kormányzat, az utolsó másfelet pedig "végighazudta".

A felvétel Balatonőszödön készült május 26-án, és Gyurcsány Ferenc azt mondta: “annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a sz(…)ból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

A kormányfő vasárnap a felvételre reagálva közölte: nem a gazdaság állapotáról, hanem sok év átfogó hazugságáról beszélt. A többi párt egyelőre nem kommentálta az esetet.

A FigyelőNet szakértője szerint elképzelhető, hogy szándékos szivárogtatásról van szó. Azt viszont biztosra veszi, hogy Gyurcsány Ferenc nem fog lemondani, mivel egyrészt nem ilyen a politikai kultúra, másrészt nem került új információ nyilvánosságra. Csupán kimondták, amit eddig is hangsúlyoztak a szakértők és az ellenzéki pártok.

Címkék: Bemondó cikk