Eb-selejtezők: felemás rajt

A Norvégia elleni kínos kudarc után csoda számba megy, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szerda este kétgólos győzelmet aratott a Bosznia-Hercegovina otthonában megvívott Eb-selejtezőn.

A norvégok ellen csapnivaló játékot mutatott Bozsik Péter csapata, és a bődületes egyéni hibáknak ’köszönhetően’ 4-1-re kikaptunk a skandinávoktól. Pár nappal később a másik arcát mutatta a válogatott, és teljesen megérdemelten legyőzte Bosznia-Hercegovina legjobbjait. A szerda esti produkció reményt adhat az előttünk álló feladatokra, ám azzal is tisztában kell lenni, hogy a papírforma alapján három csoportbeli ellenfél (görög, török, norvég) is nagyobb játékerőt képvisel a magyar válogatottnál.

A magyar szövetségi kapitánynak sincsenek illúziói. Bozsik a norvég meccset követően úgy nyilatkozott, hogy a csoportban már a harmadik – továbbjutást nem érő – hely megszerzése is bravúrszámba menne.

A magyar válogatott leközelebb október 7-én lép pályára az Eb-selejtező-sorozatban, amikor is Törökországot fogadja Budapesten.

A magyarok további programja:

2006. október 7.: Magyarország-Törökország,
2006. október 11.: Málta-Magyarország,
2007. március 28.: Magyarország-Moldova,
2007. június 2.: Görögország-Magyarország,
2007. június 6.: Norvégia-Magyarország,
2007. szeptember 8.: Magyarország-Bosznia-Hercegovina,
2007. szeptember 12.: Törökország-Magyarország,
2007. október 13.: Magyarország-Málta,
2007. november 17.: Moldova-Magyarország,
2007. november 21.: Magyarország-Görögország

Címkék: Bemondó cikk