Bemondó – Ön egyetért a felmentő ítélettel a Postabank-ügyben?

A Fővárosi Bíróság hétfőn elsőfokon valamennyi vádpontban felmentette a 34,6 milliárdos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádjával bíróság előtt álló Princz Gábort és hat társát.

A felmentő ítéletet indokló Diós Erzsébet bíró közölte: az ítélet megalkotása során csak a vád által nevesített cselekményeket minősítették, így az eljárás nem számviteli fegyelem megsértése miatt folyt. A bíró közölte: az elsőfokú ítélet szerint nincs adat arra, hogy a vádlottak megtévesztették volna a pénzintézet tulajdonosait, és felügyeleti szerveit.

A Postabank korábbi elnök-vezérigazgatója és további hat, egykori vezető beosztású munkatársa ellen 34,6 milliárdos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult eljárás. A vád szerint 1995 és 1997 között szándékosan megszegték törvényi kötelezettségeiket, hibás üzletpolitikát folytattak, sorozatosan megtévesztették a bank tulajdonosait és a bankfelügyeletet, nem képeztek céltartalékot, és prosperáló bank látszatát keltették.

Címkék: Bemondó cikk