261 orvost minősítettek vissza

261 orvost szakorvosjelölti státusba kerül, miután a magyar orvosok kevesebb, mint felének továbbképzési adatait összesítették. Ők nem tudták igazolni, hogy az előző öt évben elegendő továbbképzésen vettek részt – tudta meg a Magyar Nemzet.

Március 31-éig több mint 28 ezer Magyarországon praktizáló orvosok kellett igazolnia, hogy az előző öt évben elegendő továbbképzésen vett részt. Ezen időszak alatt 250 kreditpontot kellett összegyűjteniük, amelyeket szakmai előadásokon, konferenciákon való részvétellel, publikációkkal vagy akár újabb szakképesítés megszerzésével tudtak igazolni.

Gyenes Géza, a Magyar Orvosi Kamara főtitkára elmondta, hogy eddig 12 ezer fő adatait összegezték. A rostán fennakadó doktorok között többségben vannak a járóbeteg- és kórházi szakorvosok, s kevesen a háziorvosok. Az érintettek még fellebbezhetnek, és nem veszíti el automatikusan az állását, akinek nem sikerült összegyűjtenie elegendő pontot. Addig azonban, amíg nem pótolja az elmaradást, csak felügyelet mellett dolgozhat, azaz visszaminősítik szakorvosjelölti státusba.

Címkék: Adatbánya