Légszennyezettség otthon? Mit tehetünk?

Van valami a levegőben, aminek nem kéne ott lennie. Színtelen, szagtalan, láthatatlan és sok bajt okozhat. Hogyan lehet kiszűrni?

Van valami a levegőben, aminek nem kéne ott lennie. Színtelen, szagtalan, láthatatlan és sok bajt okozhat. Hogyan lehet kiszűrni?

Amikor levegőminőségről beszélünk, akkor leginkább a városi szmogra, a kipufogógázra, a természetes, vagy az ipar által előállított füstre gondolunk. Pedig nem megfelelő minőségű levegő otthon is előfordulhat. Sőt, nem is gondolnánk, mi minden száll a levegőben, amit naponta több ezerszer belélegzünk.

A légszennyezettség számos negatív hatással lehet az egészségre. A leggyakoribb tünetek között a fejfájás, a gyulladások, az orrdugulás, a légzőszervi problémák, a bőrirritáció és a gyomorfájás említhetők. Sokszor nem is tudjuk az okát, miért jelentkezik egy hasogató fejfájás, vagy allergiás tüsszögőroham és szemviszketés. Lássuk, mi is van a levegőben otthon!

A füstből származó apró részecskék az egész lakás levegőjét átjárják, és akár 5 órán keresztül ártalmasak maradnak. A tisztító- és fertőtlenítőszerekből illékony gázok kerülnek a levegőbe. Kívülről a kültéri levegő szennyeződései, a különféle fű-, fa- vagy gyomfélék által termelt pollenek juthatnak be az otthonunkba és okozhatnak allergiás tüneteket. De a szintén allergén por vagy állatszőr is felkavarodhat egy-egy takarítás, pakolás vagy ágyazás során. Mindezeket hatékonyan kiszűrhetjük egy többfázisú szűrőrendszerrel ellátott készülékkel, mint amilyenek a Philips termékei.

A Philips élen jár a légtisztítók gyártásában és a 4000i típusú modellek egész lakások levegőjét képesek tisztán tartani. Egy ilyen gép percek alatt tudja kivonni a részecskéket, és a beépített szenzor három kategóriára bontva képes valós időben érzékelni a beltéri levegő szennyezettségét: szálló por, káros gázok és beltéri allergének. A Philips légtisztítók a NanoProtect HEPA szűrőknek köszönhetően a 0,003 mikron méretű részecskék közel 100 százalékát eltávolítják a levegőből. Ez azért fontos, mert az egészen apró részecskék, baktériumok, légúti aeroszolok is fennakadnak rajta. A standard HEPA szűrők mindössze 0,3 mikron méretig szűrnek, de a vírusok, mint a koronavírus, könnyen átjuthatnak rajta. A Philips légtisztítói azonban a legkorszerűbb szűrőtechnikával felszerelt készülékek, amik alkalmasak még az ultrafinom részecskék kiszűrésére is, amelyek a tüdőből akár a véráramba bekerülve más létfontosságú szervekhez is eljuthatnak.

Vagyis, ha a tiszta szennyezésmentes, otthoni levegő mellett az is fontos nekünk, hogy lecsökkentsük az esélyét a hazacipelt cseppfertőző betegség, vagy koronavírus további terjesztésének, akkor érdemes beszerezni egyet a csúcstechnológiás Philips légtisztítókból és párásítókból.