Repülőgépeket alakítanak át home office kapszulává

20 ezer eurónál kezd az áruk.
Kapcsolódó cikkek

Az Írországban élő Kevin Regan először tavaly alakított át egy repülőgépet otthoni munkavégzésre alkalmas épületekké, majd miután a sógornője megosztotta az ezekről készült felvételeket a közösségi médiában, hirtelen megugrott irántuk a kereslet, írja a CNN.

Mindez odáig gyűrűzött, hogy Regan és üzleti partnere, Shane Thornton ma már közös vállalatot működtet Aeropod néven. Azt csinálják, amihez értenek: használaton kívüli kereskedelmi repülőket hasznosítanak újra és alakítják át azokat úgy, hogy a home office-t új szintre emeljék.

Eddig mindössze 100 eurót költöttek marketingre, de már 11 szerkezetet értékesítettek.

Aeropod

Ugyan a repülőket úgy építik meg értelemszerűen, hogy biztonságosak és hatékonyak legyenek, csak az elkövetkező 20 évben 15 ezer gépet vonhatnak ki a forgalomból és küldhetnek nyugdíjba világszerte. Ezeket viszont újra lehet hasznosítani, ráadásul a szerkezetük szilárdsága miatt tökéletes alapjai lehetnek az épületeknek is.

A home office kapszulákat több méretben gyártják a megrendelők igényei szerint. Gyakorlatilag alig hajtanak végre rajta szerkezeti változtatást, így például a talapzat is pontosan ugyanolyan, mint a repülőkön.

A szerkezet kihelyezhető a kertbe, karbantartani se nagyon kell. Az ár 20 ezer eurónál indul, a luxus kivitel pedig 37 ezer euróba kerül. Egyelőre csak Nagy-Britanniába szállítanak, de a jövőben szeretnének határon túl is terjeszkedni.