80 milliárd forintért adtak el egy párizsi palotát

Egy királyhoz és egy herceghez is köze van az épületnek.
Kapcsolódó cikkek

Meglehetősen ritkán dobnak piacra olyan ingatlant, amelynek egy királyhoz és egy herceghez is köze van, de egy napokban Párizsban értékesített palota kilóg a sorból, írja a House Beautiful.

A lap cikke szerint Xavier Niel milliárdos a közelmúltban 227 millió dollárért, mostani árfolyamon átszámítva több mint 80 milliárd forintért vásárolt meg egy mesés ingatlant Abdullah bin Khalifa Al Thani volt katari miniszterelnöktől.

A Hôtel Lambert neve kicsit megtévesztő, a hotel itt ugyanis inkább palotát jelent, a közel négyezer négyzetméteres luxusház pedig a katari herceg otthonaként is szolgált korábban.

Abdullah bin Khalifa Al Thani 2007-ben 90 millió dollárért vásárolta meg Baron Guy de Rothschildtől, az azóta eltelt több mint másfél évtizedben pedig 147 millió dollárt költött a felújításokra.

Az ingatlanhoz kötethő királyi kapcsolatok viszont ezen a ponton nem érnek véget, azt ugyanis XIV. Lajos egyik kedvenc építésze, Louis Le Vau tervezte.

A Hôtel Lambert Párizs negyedik kerületében található, és egyike a Szajna folyón lévő Saint-Louis sziget kevés ingatlanának.

Niel egyébként nem lakhatási céllal vásárolta meg, állítólag az alapítványának lesz majd ez az egyik székhelye.

Kapcsolódó