7 trükk, hogy tovább tartson és erősebben égjen a gyertya

Az üveget később akár virágcserépként vagy ceruzatartóként is használhatjuk.
Kapcsolódó cikkek

Égessük elsőre két órán át

Amikor első alkalommal meggyújtjuk a gyertyát, hagyjuk néhány óráig égni. Ezáltal a viasz legfelső rétege megolvad, és még fényesebben világit majd a következő alkalommal.

Ne helyezzük hűvös helyre

Az illatos gyertyánk életét úgy is meghosszabbíthatjuk, ha nem helyezzük hideg helyre, mert így az összetétele miatt nem használódik el olyan gyorsan.

Vágjuk le a kanócot

Minél hosszabb a kanóc, annál gyorsabban ég a gyertya, tehát ha kicsit lenyisszantunk a tetejéből, tovább tarthat. A művelettel megelőzik, hogy fekete füst szálljon fel a gyertyából és hogy túlmelegedjen az üveg. Minden alkalommal ismételjük meg a folyamatot, de ügyeljünk rá, hogy csak pár millimétert vágjunk le a kanócból.

Mindig helyezzük középre a kanócot

Hogy ne keletkezzenek fekete foltok az üvegen, a gyertya elfújása után helyezzük középre a kanócot, amíg a viasz folyékony. Ez megakadályozza, hogy a kanóc elcsússzon és elszínezze az üveget.

Tegyük rá a fedelet, ha nincs használatban

Ha nem használjuk a gyertyát rendszeresen, akkor érdemes lefedni, hogy a por ne ülepedjen le rajta. Ha mégis beporosodna, nedves vattával takarítsuk le a viasz felszínéről.

Tisztítsuk meg az üveget

Ha túl sokáig hagyjuk égve a gyertyát, az üveg befeketedik. Ilyenkor szintén vattával és meleg szappanos vízzel érdemes átmenni a foltokon.

Használjuk újra

Teljesen leégett a gyertya? Öntsünk forró vizet az üvegbe, kavargassuk meg gyengéden, majd öntsük ki a mosogatóba és tisztítsuk át egy papírtörlővel. Ismételjük meg a folyamatot néhányszor, amíg teljesen tiszta nem lesz. Akár ceruzatartó és virágcserép is lehet belőle a későbbiekben.

(House Beautiful)