Télen is trópusi hangulatot áraszt a csónakorchidea

Az ősz derekán védett helyre kell költöztetni, a szabad ég alatt nem szabad teleltetni.
Kapcsolódó cikkek

Az ősz beálltával a növénybarátok figyelme általában a kerti zöldek felől a szobai növények felé terelődik, hiszen a hideg-rideg hónapokban is szüksége van a szemnek és a léleknek szép, színes növényekre.

A szobai virágok közül az orchideák különösen népszerűen számítanak, ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák kézközelbe, ami télen különösen jóleső érzés. A boltok polcain általában a Phalaenopsis fajokat találjuk meg, ám némileg érdekesebbek és talán szebbek is a Cymbidiumok, vagyis a csónakorchideák. Ezek helyes gondozásáról ad tanácsokat blogján Megyeri Szabolcs kertészmérnök.

A tavasz ugyan még nagyon messze van, de érdemes pár szót áldozni a csónakorchidea tél utáni tartására is. A csónakorchideát tavasztól kezdve majd a kertben vagy a teraszon kell tartani, mégpedig világos helyen, ugyanakkor a növényt a déli tűző napsütéstől óvni kell. Fontos a rendszeres öntözés, valamint orchideák számára összeállított tápoldatot kell adagolni, az általános virágtápokat ne használjuk esetükben. A csónakorchideát a nyári hőségben párásítással kell majd hűteni, vagyis lágyított vízzel spricceljük időnként.

Fotók: Wikimedia Commons