7 aranyszabály, amit érdemes átgondolni felújítás előtt

A harmonikus otthon megteremtéshez szükség van tervezésre. Néhány ötlettel segítünk..
Kapcsolódó cikkek

Szükségét érezzük, hogy otthonunkba új életet leheljünk? Ha igen, mindenképp fogadjuk meg a következő tanácsokat amikkel könnyedén újjávarázsolhatjuk.

1. Állítsuk kontrasztba a színeket

Ki kell alakítani egy hatékony rendszert szembenálló tónusokkal : például hagyományos kék és fehér, galamb vagy gitt szürke fehérrel, mustárszín szürkével vagy törtfehérrel. Ezek mind kipróbált, tesztelt és bevált színkombinációk.

Fotó: yandex.ru

2. Újragondolt világítás

Sokan hajlamosak túl sok fényt tenni a szobába és ezzel durva hatást érnek el. Ha ráfordítunk egy kis időt, energiát és pénzt arra, hogy újrakábeleztessük a lakást biztos, hogy nem bánjuk meg, mert a jó fényekkel teljesen más légkört és hangulatot teremthetünk otthonunkban.

Fotó: design-chic.com

3. Tervezzük újra a szobát

Az évek alatt összegyűlt berendezési darabok számának korlátozásával lehetővé tehetjük a nyugodt, rendezett és stílusos belső teret. A helyett, hogy ragaszkodnánk egy össze nem illő gyűjteményhez, tárgyhoz inkább álljunk meg és elemezzük, hogy mi van, mire van szükségünk és gondoljuk át az egész konstrukciót.

Fotó: design-chic.com

4. Kontrasztos méretek

Általában a szoba arányai diktálják a bútorok méreteit, a mintákat és a nyomatok használatát. Egy apró hálószobába például kis méretű nyomatokat és finomabb bútorokat érdemes tenni. Alternatívaként, egy feltűnő változásra, próbáljunk ki egy nagyméretű printet vagy valami igazán merész darabot. Ezek elvonják a figyelmet a szoba méretéről és azt az illúziót keltik, hogy nagyobb a tér.

5. Mutassuk a textúrákat

A világos szín szín kevésbé szembeötlő, mint a színes vagy a mintás, de ugyanolyan hatékony, így ez egy újabb érdekes elem lehet a szobának.

Fotó: countryliving.com

6. Kombináljuk a régit és az újat

Sokan nem tudjuk felhasználni a régi, örökölt darabokat, vagy azért mert változott az ízlésünk az évek során vagy azért, mert már nem illeszkednek az aktuális lakás stílusunkhoz. A megoldás a bútorok átalakítása vagy áthelyezése.

Fotó: yandex.ru

7. Játék a mintákkal

A jól elhelyezett és kiválasztott minták általában energiát és érdekességet visznek a szobába. Azért óvatosan kell bánni velük. Apróbb változtatásokat eszközöljünk, például mintás szövet kárpitot, függönyt vagy egy-egy darab másféle kárpittal bevont bútort válasszunk. Egy mintás tapétával bevont fal is szép lehet. Ha ugyanazt a stílust vagy mintát ismételjük az egész helyiségben, az kiszámítható és unalmas lesz.

Címlapfotó: beautiful home