Külön vécépapír van a telefonokhoz Japánban

A felkelő nap országa megint jóval a világ előtt jár, egy igen fontos probléma kezelésében.

Újságolvasás helyett, ma már szinte mindenki az okostelefonját böngészi, nem csak utazás, várakozás, kávézás, vagy étkezés közben, de akkor is, amikor éppen kisebb-nagyobb dolgát végzi a mosdóban. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha odafigyelnénk a készülék higiéniájára, de sajnos nem tesszük.

Ezért jelennek meg olyan kutatási eredmények, melyek szerint egy átlagember okostelefonján tízszer annyi baktérium fordul elő, mint egy vécéülőkén, és a készülékek túlnyomó többségén kimutathatók az emberi ürülékből származó kórokozók.

A japánok, persze ennek a problémának a kezelésében is messze a világ előtt járnak. Feltalálták az okostelefon-vécépapírt. Az újítást az egyik legnagyobb mobilszolgáltató, az NTT Docomo vezette be az egyik legforgalmasabb tokiói közlekedési csomópont a Narita reptér egyes mosdóiban.

fotó: Docomo

A vécéfülkében a hagyományos vécépapír-adagolók mellett elhelyeztek egy kisebbet is, a telefonok fertőtlenítésére alkalmas lapocskákkal. A tartóra és a papírra is nagy piros betűkkel nyomtatták rá a használati utasítást, utóbbin pedig további hasznos információk vannak arról, hol lehet ingyenes wi-fit találni, illetve milyen applikációkkal tudják lefordítani a turisták a japán feliratokat.

Az okostelefon-vécépapírnak egyelőre a tesztüzeme zajlik, ha minden jól megy, akkor márciustól a repülőtér összes vécéfülkéjében megjelennek majd.

(via: Weird Asia News)