Félmilliárdan osztják meg macskájukat és ebédjüket

Naponta háromszázmillió felhasználó tol valamilyen csodás képet az Instagramra, míg a teljes létszám meghaladja az ötszázmilliót.

Az Instagram maga a sikertörténet, hiszen bárki megmutathatja a világnak azt, hogy mit főzött, milyen cicája van, vagy éppen milyen cicát főzött, és ehhez még szűröket is pakolhat a képekre, hogy minél művészibb legyen az alkotás. Nem szabad elvitatni azt sem, hogy használatával általában valóban jobb képek születnek, mint amilyeneket rögzíteni sikerült.

Nem véletlen, hogy anno a Facebook egy gyors mozdulattal bekebelezte az Instát, és mostanra ott tart a dolog, hogy Mar Zuckerberg büszkén mutathatta meg egy fotón, milyen sokan is használják a fényképmegosztó alkalmazást. Ahogy a képen is látható, az Instagram immár 500 millió felhasználóval büszkélkedhet, ám még ennél is többet mond, hogy napi szinten 300 millió ember használja az alkalmazást arra, hogy önjelölt fényképészként megossza a finoman utómunkázott képét.

Növekedését mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az Instagram az elmúlt két évben megduplázta a felhasználóinak számát, és Zuckerberg úgy gondolja, hogy igazán tisztelettel kell lenni Kevin Systrom és Mike Krieger felé, akik megálmodták ezt az egészet. Ugyanakkor szerinte mindenképpen megérdemlik a tiszteletet maguk a felhasználók is, hiszen nélkülük mit sem érne az egész koncepció.

Emberek! Mark Zuckerberg köszöni nektek, hogy az Instagram egy csodálatos hellyé vált! Akit pedig a “tulaj” nem hat meg, álljon itt az Instagram hivatalos örvendezése is.