Egyre közelebb az élő Facebook-közvetítés Androidon

Végre Androidon is lehet élőben nyomni a videót, de ettől függetlenül ne rohanjon a telefonjáért, ha mindezt Magyarországon szeretné használni.

A Facebook varázslatos világában már rég nem csak a cuki cicák képei, a kajafotók, és a tükörbe csücsörítős “lájk, ha szerinted is szép vagyok” fényképek mennek, hanem igazi kapcsolattartási központtá nőtte ki magát a közösségi oldal. A legújabb őrület pedig a mozgóképpel megtámogatott azonnali közléskényszer, amely végre elindul az androidos mobilok irányába is.

A hónap elején jelentette be a Facebook, hogy érkezőben van az élő videostream lehetősége, aztán nem sokkal később iOS-en élesedett a funkció, és ígérték, hogy a zöld robot híveinek sem kell sokáig várni, ami azt jelenti, hogy a tipródásnak máris vége, mert a Live immár Androidon is elérhető. Vagyis majdnem, merthogy jelenleg csak az Egyesült Államok boldog felhasználói részesülnek a kegyben, de a Facebook újabb ígéretet tett, miszerint más országokba is igyekeznek villámgyorsan eljuttatni az élő videó lehetőségét. Ugyanakkor az Androidos megjelenéssel együtt az iOS-es verzió kiszabadult tengerentúli fogságából, így újabb harminc ország boldog lakói sugározhatják élő mozgóképes produkcióban a jókedvüket.

A Live használata egyébként szerfelett egyszerű, mindössze annyi a teendője a világba élőben üzenni kívánó felhasználónak, hogy a “Mi jár a fejedben?” sávnál a Live Video ikont választja, majd pedig megadja a műsor rövid leírását, és kiválasztja, hogy kik legyen a szerencsések, akik láthatják az adást, és máris indulhat a mulatság. A Live Video közben megtekinthető a nézők száma, és azon ismerőseink nevei, akik figyelik, hogy mit bohóckodunk össze, és persze valós időben lehet kommentelni. Itt állunk tehát egy új világ születésének kapujában. Hüpp.